ΟΗΕ: Ανανέωσε την θητεία του ο Αντόνιο Γκουτέρες

Στην θέση του προέδρου του ΟΗΕ θα μείνει για δεύτερη τετραετία ο Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εχθές.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, που αποτελεί την ίδια στιγμή τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας, είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να κινηθούμε προς έναν κόσμο που αντλεί διδάγματα, που υπόσχεται μια δίκαιη ανάκαμψη, πράσινη και διαρκή και που δείχνει τον δρόμο μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας, αυξημένης και αποτελεσματικής για να απαντήσει στα παγκόσμια προβλήματα», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το να κάνουμε αυτό το βήμα θα απαιτήσει μια πραγματική προσπάθεια για να ενισχύσουμε ό,τι λειτουργεί και θάρρος για να αντλήσουμε διδάγματα απ’ ό,τι δεν λειτουργεί. Αυτό θα χρειαστεί προκειμένου να προχωρήσουμε στην πρόληψη και την προετοιμασία, υπό την ευρεία έννοια του όρου, μια βασική προτεραιότητα του διεθνούς συστήματος», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.

Η Γενική Συνέλευση ούτε ψηφοφορία δεν θα χρειαστεί να κάνει καθώς δια βοής έκρινε την παραμονή του Γκουτέρες για πέντε χρόνια στην θέση του προέδρου. 

Δείτε επίσης: Αλβανία: Εγκαινίασε το “Ελληνικό Πάρκο” στα Τίρανα ο Κώστας Μπακογιάννης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ