ΟΗΕ: Το 2% της περιουσίας του Έλον Μασκ θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια παιδιά

«Έξι δισ. δολάρια για να βοηθήσουν 42 εκατ. ανθρώπους, που θα πεθάνουν κυριολεκτικά από την πείνα αν δεν τους βοηθήσουμε. Δεν είναι περίπλοκο», πρόσθεσε με νόημα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ του ΟΗΕ

Ο κ. Μπίσλεϊ του ΟΗΕ αναφερόμενος συγκεκριμένα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, τον ιδρυτή της Tesla και της Space X και τον ιδρυτή της Amazon και της Blue Origin, τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Connect the World του CNN την ανάγκη να «αναλάβουν δράση για μία και μοναδική φορά» οι δισεκατομμυριούχοι.

Συγκεκριμένα, μια μικρή ομάδα εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων του πλανήτη όπως ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος θα μπορούσε να συνδράμει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πείνας διαθέτοντας ένα μικρό κομμάτι της τεράστιας περιουσίας τους, σύμφωνα με το στέλεχος του ΟΗΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει σύμφωνα με το Bloomberg, καθαρή περιουσία σχεδόν 289 δισ. δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Μπίσλεϊ του ζητά να δωρίσει μόλις το 2% των χρημάτων του. 

Το ήμισυ του πληθυσμού του Αφγανιστάν, δηλαδή κάπου 22,8 εκατ. άνθρωποι – αντιμετωπίζει λόγω της καλπάζουσας ανεργίας και της κρίσης ρευστότητας μια οξεία επισιτιστική κρίση, ενώ απειλούνται περί τα 3,2 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, σύμφωνα με έκθεση του WFP που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

«Σιτίζουμε πολλούς ανθρώπους εκεί κάτω και το κλίμα αλλάζει με κυκλώνες και ξαφνικές πλημμύρες. Είναι ολέθριο», είπε ο Μπίσλεϊ.

Από την αντίθετη πλευρά, τα καθαρά κέρδη των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων σχεδόν διπλασιάστηκαν αφότου ξεκίνησε η πανδημία κι έφτασαν αυτόν τον μήνα τα 5.04 τρισ. δολάρια, όπως αναφέρουν οι προοδευτικές οργανώσεις Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies.

Δείτε επίσης: ΕΜΑ: Χρονοδιάγραμμα δύο μηνών όσον αφορά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 5-11 ετών

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr