Ολοένα και περισσότερες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αυστρία

Ενώ το καλοκαίρι η Αυστρία είχε εκδώσει, λόγω κορονοϊού, ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για πολλές χώρες, τώρα η κατάσταση αντιστρέφεται και, εξαιτίας του πρόσφατα αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων, όλο και περισσότερες χώρες προειδοποιούν τους κατοίκους τους να μην ταξιδέψουν στην Αυστρία ή στη Βιέννη – και σήμερα, για πρώτη φορά, η Ολλανδία καλεί σε αποφυγή ταξιδιού και στο Ίνσμπρουκ.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική προειδοποίηση την οποία εξέδωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση για τη Βιέννη και το Ίνσμπρουκ, την πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όσοι μεταβαίνουν στην Ολλανδία από τις δύο αυτές πόλεις, από τώρα και στο εξής, θα τίθενται σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση δεν συνιστά ρητά να μην ταξιδέψει κάποιος σε άλλα μέρη της Αυστρίας, καθώς η ταξιδιωτική σύσταση αναφέρει χαρακτηριστικά : “Με εξαίρεση την πρωτεύουσα Βιέννη και την πόλη του Ίνσμπρουκ, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αυστρία για διακοπές, αλλά να είστε προσεκτικοί”.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατή η χρησιμοποίηση των αεροδρομίων της Βιέννης-Σβέχατ και Ίνσμπρουκ χωρίς κάποιος να υπόκειται στην υποχρέωση απομόνωσης, που σημαίνει, ότι τα τιρολέζικα χιονοδρομικά κέντρα μπορούν να συνεχίσουν να ελπίζουν στους Ολλανδούς επισκέπτες.

Η Αυστρία είναι πολύ δημοφιλής στους Ολλανδούς για χειμερινές διακοπές στα χιονοδρομικά κέντρα της, και όχι μόνον, και μάλιστα η ολλανδική βασιλική οικογένεια περνά τις ετήσιες διακοπές της για σκι, στο χειμερινό θέρετρο στο Λεχ αμ ‘Αρλμπεργκ στα δυτικά της χώρας.

Γεγονός είναι, ότι το Ίνσμπρουκ συγκαταλέγεται εδώ και ημέρες στις περιοχές με τις υψηλότερες νέες μολύνσεις κορονοϊού στην Αυστρία, και με ένα αριθμό επτά ημερών στις 136,25 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, η πρωτεύουσα του Τιρόλου βρίσκεται αυτή την στιγμή στην κορυφή όλων των περιοχών της Αυστρίας, μπροστά και από το ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης με 113,73.

Ωστόσο, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων CoV στο Ίνσμπρουκ μειώθηκε από τη Δευτέρα από 285 σε 225 πρόσωπα, όπως τόνιζαν την Τρίτη οι εκεί περιφερειακές αρχές, όπως επίσης έχει μειωθεί πρόσφατα και στη Βιέννη ο αριθμός των νέων μολύνσεων.

Πριν από την Ολλανδία, είχαν ήδη εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την Αυστρία ή για την πρωτεύουσα της, τη Βιέννη, η Γερμανία, η Ελβετία, η Δανία και το Βέλγιο, με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο να προειδοποιούν για ταξίδι στη Βιέννη, η Δανία για ταξίδι σε όλη την Αυστρία.

Η Νορβηγία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση τον Αύγουστο, ωστόσο αυτή η προειδοποίηση — με μερικές εξαιρέσεις — ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος του Χώρου Σένγκεν.

Ο αυξανόμενος αριθμός νέων μολύνσεων και οι σχετικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις έχουν συνέπειες τόσο για την υγεία όσο και για την οικονομία, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τον τουρισμό, με τον τουρισμό πόλεων, κυρίως στη Βιέννη, να επηρεάζεται άμεσα.

Αλλά, ακόμη και οι περιοχές για χειμερινά σπορ πρέπει να ανησυχούν όλο και περισσότερο, τουλάχιστον για το μέλλον, καθώς, μπορεί να μην επηρεάζονται ακόμη άμεσα από τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, αλλά η πανδημία επικρέμεται, μέχρι την έναρξη της κυρίας περιόδου του χειμερινού τουρισμού, ως Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τον κλάδο.

©Πηγή: amna.gr

YouTube
YouTube