ΟΣΣΑ: “Δεν θα φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες”

Ανακοίνωσε σήμερα το Καζακστάν ως μέλος του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), μίας συμμαχίας ασφαλείας υπό την ηγεσία της Ρωσίας:

δεν προτίθενται να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες εν μέσω της πολιτικής κρίσης και της κρίσης ασφαλείας που επικρατεί στη χώρα

Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) περιλαμβάνει 3 κράτη της Κεντρικής Ασίας, το Τατζικιστάν, το οποίο έχει εκτεταμένα σύνορα με το Αφγανιστάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν, καθώς και αρκετές πιο απομακρυσμένες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Στην συνάντηση των αρχηγών κρατών του ΟΣΣΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τατζικιστάν, ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ Ζομάρτ Τακάγεφ «υποστήριξε την κοινή θέση του ΟΣΣΑ, ότι η εγκατάσταση Αφγανών προσφύγων ή ξένων στρατιωτικών βάσεων στα εδάφη των χωρών μας είναι απαράδεκτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Δύο ακόμη χώρες της Κεντρικής Ασίας, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν, συνορεύουν με το Αφγανιστάν αλλά δεν είναι μέλη του ΟΣΣΑ. Ωστόσο, το Ουζμπεκιστάν έχει επίσης δηλώσει ότι θα επιτρέψει μόνο τη βραχυπρόθεσμη διέλευση προσφύγων με αεροπλάνα προς τρίτες χώρες.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Στο Κολοσσαίο επιστρέφει η Αρένα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr