Ουκρανία: Άλλοι 36 Ουκρανοί απελευθερώθηκαν από τη ρωσική αιχμαλωσία

Η Ουκρανία πέτυχε να επαναφέρει 35 στρατιωτικούς και έναν πολίτη από τη ρωσική αιχμαλωσία στην τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων

Πηγή: Andrii Yermak, Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, στο Telegram

Απόσπασμα από τον Γερμάκ: «Έχει πραγματοποιηθεί μια ακόμη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. 36 από τους ανθρώπους μας, ένας άμαχος και 35 στρατιωτικοί, μεταφέρθηκαν στο σπίτι».

Μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν είναι τύποι που υπερασπίστηκαν τη Μαριούπολη και βρίσκονταν στο Azovstal, καθώς και Εθνοφύλακες που συνελήφθησαν στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 22 Εθνοφύλακες, 8 συνοριοφύλακες, 4 στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού και ένας άνδρας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Δυστυχώς, το πόδι του αμάχου που απελευθερώθηκε είχε ακρωτηριαστεί.

Καταφέραμε να φέρουμε στο σπίτι ανθρώπους που πέρασαν οκτώ μήνες του πολέμου σε αιχμαλωσία. Στην πόλη Slavutych, υπάρχει μια διαφημιστική πινακίδα που λέει «Περιμένουμε τους υπερασπιστές του πυρηνικού σταθμού του Chornobyl στο σπίτι». Επιστρέφουν – και δεν είναι οι μόνοι».

Λεπτομέρειες: Ο Yermak ευχαρίστησε το Αρχηγείο Συντονισμού για τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου για το έργο του.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Αφησε ελεύθερους άλλους 12 υπερασπιστές της Μαριούπολης