Ουκρανία: Επιβεβαιώνει την απόσυρση των στρατευμάτων από το πεδίο μάχης του Σόλενταρ

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι τα στρατεύματά της αποσύρθηκαν από το Soledar στην ανατολική Ουκρανία, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου τα ρωσικά στρατεύματα δήλωσαν ότι είχαν καταλάβει τη μικρή πόλη εξόρυξης αλατιού

«Για να διαφυλαχθούν οι ζωές του υπηρεσιακού προσωπικού, οι Αμυντικές Δυνάμεις αποσύρθηκαν από το Soledar», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Serhiy Cherevatyi σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Suspilne.

Οι δηλώσεις του ήταν η πρώτη ουκρανική επιβεβαίωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Soledar, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ντόνετσκ.

«(Οι δυνάμεις μας) εκπλήρωσαν το κύριο καθήκον τους: να μην επιτρέψουν στον εχθρό να διαρρήξει συστηματικά προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ», φέρεται να είπε ο Τσερεβάτι.

Είπε ότι η αμυντική γραμμή της Ουκρανίας στο Soledar είχε αποτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις – οι οποίες εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από 11 μήνες – να διαρρήξουν τις πίσω γραμμές της.

Ο Τσερεβάτι είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σε κανένα σημείο δεν είχαν περικυκλωθεί στο Σολεντάρ κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών και ότι δεν είχαν συλληφθεί Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Το Soledar, το οποίο είχε πληθυσμό 10.000 προπολεμικά, έγινε το επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας για αρκετές εβδομάδες στις αρχές Ιανουαρίου και μαίνονταν σκληρές μάχες για τον έλεγχο.

Δείτε επίσης: Σειρήνες αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία – «Έχουμε το Σολεντάρ» λένε οι Ουκρανοί

Loading