Ουκρανία: Περίπου 60 Ρώσοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με βομβαρδισμούς μεγάλης εμβέλειας

Περίπου 60 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ουκρανικού πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας αυτή την εβδομάδα, είπε το Κίεβο το Σάββατο, τη 2η φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες που η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι είχε προκαλέσει μεγάλες απώλειες σε ένα μόνο περιστατικό

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η Ρωσία υπέστη τις απώλειες την Πέμπτη όταν οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Mykhailkva, 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) νότια της Χερσώνας. Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την πόλη νωρίτερα αυτό το μήνα.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον λογαριασμό του ουκρανικού στρατού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία προηγμένα πυραυλικά συστήματα ικανά να πλήξουν στόχους έως και 80 χιλιόμετρα μακριά.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περίπου 50 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Τρίτη σε επίθεση με βομβαρδισμούς στο χωριό Ντενεζνίκοβε, 70 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του μετώπου στην ανατολική επαρχία Λουχάνσκ.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Ουκρανία βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια