Ουκρανία: Πυραυλικό χτύπημα δέχθηκε τουρκικό πλοίο στο λιμάνι της Χερσώνας

Πυρκαγιά προκλήθηκε μετά το πυραυλικό χτύπημα.

Πυραυλικό χτύπημα δέχθηκε φορτηγό πλοίο της Τουρκίας στο λιμάνι της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία. Από το χτύπημα προκλήθηκε πυρκαγιά, σύμφωνα με βίντεο από το σημείο και από πηγές.

Ο πύραυλος έπληξε την Τρίτη τη γέφυρα του σκάφους Tuzla, ανέφερε η εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey, προκαλώντας τη φωτιά. Το βίντεο δείχνει φλόγες να τυλίγουν την αίθουσα διοίκησης του πλοίου.

Μια πηγή τόνισε ότι υπάρχουν 12 τουρκικά πλοία παγιδευμένα σε ουκρανικά λιμάνια, μεταξύ των οποίων και στη Χερσώνα, που δεν καλύπτονται από τη συμφωνία για μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

«Έγινε επίθεση χθες το βράδυ, πιθανότατα στο λιμάνι, και ένας εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται να έπληξε το πλοίο. Τα τουρκικά πλοία στη Χερσώνα επανδρώνονται από ελάχιστο πλήρωμα, οπότε δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα», είπε η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το Reuters μπόρεσε να επιβεβαιώσει την τοποθεσία των πλοίων και των κτιρίων που φαίνονται στο βίντεο, τα οποία ταιριάζουν με δορυφορικές εικόνες της περιοχής. Ωστόσο το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την ημερομηνία λήψης των βίντεο.

Το πλοίο, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι από τον Φεβρουάριο του 2022, διαχειρίζεται η Cayeli Shipping, η οποία δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο.

Δείτε επίσης: Ο Ζελένσκι ευχαριστεί Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ για τα Leopard