Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για sofagate: “Αισθάνθηκα πληγωμένη, μόνη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία”

Iδιαίτερα ενοχλημένη για τη συμπεριφορά την οποία αντιμετώπισε κατά την επίσκεψη στην Τουρκία παρουσιάστηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, σε ομιλία της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Eίμαι η πρώτη γυναίκα που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είμαι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έτσι ανέμενα να μου συμπεριφερθούν όταν επισκέφθηκα την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες: ως Προέδρου της Κομισιόν, αλλά δεν είχα αυτή τη συμπεριφορά» τόνισε αρχικά, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να βρει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά που έτυχε στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

«Γι’αυτό καταλήγω στο ότι ό,τι συνέβη, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα. Τι θα είχε συμβεί εάν φορούσα κοστούμι και γραβάτα; Σε εικόνες προηγούμενων συναντήσεων δεν είδα καμία έλλειψη σε καρέκλες. Σε αυτές τις εικόνες δεν είδα καμία γυναίκα» συνέχισε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Ένιωσα πληγωμένη, ένιωσα μόνη ως γυναίκα και ως Ευρωπαία. Δεν πρόκειται για τη διευθέτηση των θέσεων και του πρωτοκόλλου», αλλά αυτό έχει να κάνει με τον πυρήνα του ποιοι είμαστε, έχει να κάνει με τις αξίες της ΕΕ, κατέληξε η Φον ντερ Λάιεν.

Δείτε επίσης: Ντράγκι: “Το πρόγραμμα της Ιταλίας για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Tαμείου Ανάκαμψης και οι έξι αποστολές”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ