Οι Ταλιμπάν σκορπούν τον τρόμο στις γυναίκες του Αφγανιστάν που για αυτούς αξίζουν λιγότερο από ένα αδέσποτο σκυλί
Η γυναίκα απαγορεύεται να κυκλοφορήσει μόνη στο δρόμο, να σπουδάσει και να μορφωθεί, να μιλήσει ή και να εκφέρει άποψη. Στο Αφγανιστάν, πέντε μήνες μετά την ανάληψη εκ νέου της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, οι γυναίκες ζουν ξανά σε καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας και φόβου.
Σοκ προκαλεί βίντεο με υπαλλήλους του υπουργείου για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού να «αποκεφαλίζουν» κούκλες στην δυτική επαρχία Χεράτ της χώρας.
Οι δυτικές «ευαισθησίες» έχουν φροντίσει το ντοκουμέντο να γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά παρά την αποκρουστικότητα του, αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των Ταλιμπάν
Το υπουργείο για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού, έχει την ευθύνη εφαρμογής του ισλαμικού νόμου και υπό αυτό το πρίσμα, απαίτησε από ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης γυναικείων ρούχων, να αφαιρέσουν τα κεφάλι από τις κούκλες στις βιτρίνες τους, προειδοποιώντας με σοβαρή τιμωρία όσους παραβούν τις εντολές.
Απαγορεύονται οι αφίσες και οι φωτογραφίες
Παρά τις αντιδράσεις των εμπόρων οι αποκεφαλισμοί στις βιτρίνες των καταστημάτων συνεχίζονται κανονικά, συνοδεία ενίοτε επιφωνημάτων και κραυγών των ισλαμιστών.
Το νέο καθεστώς απαγόρευσε ανάρτηση αφισών και φωτογραφιών σε διαφημιστικά ταμπλό καταστημάτων και εμπορικών κέντρων στην Καμπούλ, ενώ στο στόχαστρο έχουν μπει καταστήματα καλλωπισμού με στόχο να σταματήσουν να λειτουργούν.
Δείτε επίσης:
- Νέα πλήγματα με drones στην Κριμαία και καταστροφές της Nova Poshta σε Κίεβο και Σούμι
- Επιστροφή στην τάξη με τα Public: Σχολικά, υπηρεσίες και 70 εκδηλώσεις για μαθητές και γονείς
- Έκπληξη στον Τζέιμς Μποντ; Ο Τζακ Μπάρτον που συζητούν οι Άγγλοι
- Πράσινο φως στο ελληνικό σχέδιο για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα με 5,3 δισ. ευρώ
- Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Ελεύθερη είσοδος σε 126 μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
![]()
