Παγκόσμια πρωτοτυπία σε αγγλικές παμπ: Ψεκάζουν τις τουαλέτες με ειδικό σπρέι για να σταματήσουν την χρήση κοκαΐνης

Το λεγόμενο «Biokit»

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι άνθρωποι να σνιφάρουν κοκαΐνη, οι παμπ στην Αγγλία ξεκίνησαν την εφαρμογή του σπρέι κατά της κοκαΐνης, του επονομαζόμενου «Blokit».

Η πρώτη εφαρμογή γίνεται σε παμπ που σκύλοι της δίωξης ναρκωτικών είχαν βρει ίχνη κοκαΐνης.

Πως δρα το συγκεκριμένο σπρέι; Κάνει μια επίστρωση σε επιφάνειες όπως τουαλέτες, στεγνωτήρια χεριών, μπαρ ή τραπέζια και καταστρέφει τη σκόνη κοκαΐνης όταν έρθει σε επαφή με αυτό.

Παρά την προσπάθεια της Ασφάλειας να σταματήσει τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν συχνή και χρήση στις παμπ, οι ειδικοί για την ασφάλεια των ναρκωτικών φαίνεται πως βρήκαν μια πιο αντισυμβατική λύση.

Το σπρέι δοκιμάζεται ήδη στα βορειοανατολικά της Αγγλίας, στο Ντάρλινγκτον, όπου 24 παμπ έχουν ψεκαστεί τις επιφάνειές τους.

Αυτές οι παμπ δεν έχουν επιλεγεί τυχαία, καθώς τα σκυλιά της δίωξης ναρκωτικών είχαν εντοπίσει στο παρελθόν ίχνη κοκαΐνης στους χώρους τους.

Οι δημιουργοί του Blokit, δήλωσαν ότι 600 εγκαταστάσεις, κατόπιν εξασφάλισης άδειας σε όλη τη χώρα, πρόκειται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το σπρέι.

Όταν λέμε εγκαταστάσεις, δεν εννοούμε μόνο τις παμπ, αλλά και τα κολέγια, τους κινηματογράφους, τις βιβλιοθήκες κτλ.

Το «Blokit» φέρεται να κατασκευάζεται από ένα μη τοξικό μείγμα ρητινών και επιφανειοδραστικών ουσιών και κοστίζει 650£ (770 ευρώ) τα 60 μπουκάλια. Προς το παρόν, έχουν τοποθετηθεί αφίσες στις παμπ, για να ειδοποιήσουν τους πελάτες ότι το σπρέι χρησιμοποιείται.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες παμπ παρατήρησαν εκ πρώτης όψεως τα αποτελέσματα του σπρέι, όταν συνειδητοποίησαν πως σχεδόν μόνιμοι πελάτες τους έχουν σταματήσει να πίνουν στην παμπ τους, από τότε ξεκίνησε η εφαρμογή του.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Μπιλ Κλίντον

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr