Πανδημία κορονοϊού: Πάνω από 4 εκατομμύρια οι θάνατοι παγκοσμίως

ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Μεξικό, οι πέντε χώρες που μετρούν τους βαρύτερους απολογισμούς – Πολλοί ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους απολογισμούς σε παγκόσμια κλίμακα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε τον περασμένο μήνα ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των θυμάτων, σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία που παρέχονται από τα κράτη, είναι διπλάσιος ως τριπλάσιος.

Σε χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία, οι αριθμοί των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 και των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μετά από πολλούς μήνες βρίσκονται σε πτώση. Αντίθετα, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής είναι αντιμέτωπες με το χειρότερο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο, με τις 43 στις 100 μολύνσεις στον κόσμο να καταγράφονται σε αυτή την περιφέρεια, πάντα σύμφωνα με την ανάλυση του Ρόιτερς.

Το Περού, η Ουγγαρία, η Βοσνία, η Τσεχία και το Γιβραλτάρ καταγράφουν τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας κατ’ αναλογία προς τους πληθυσμούς τους.

Η G7 υποσχέθηκε ότι θα δωρίσει τουλάχιστον 1 δισεκ. δόσεις εμβολίων ως τα μέσα του 2022 σε φτωχότερες χώρες, καθώς οι χώρες με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα δυσκολεύονται να ανοσοποιήσουν τους πληθυσμούς. Παγκοσμίως, γίνονται εκκλήσεις στις πλουσιότερες χώρες να μοιραστούν τα αποθέματά τους για να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο.

Δείτε επίσης: Ιταλία – Κορονοϊός: 1.325 νέα κρούσματα, 37 νέοι θάνατοι

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ