Πάπας Φραγκίσκος: Υπάρχουν πιο σοβαρά αμαρτήματα από την ερωτική επαφή

Ο Ποντίφικας κλήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού Μισέλ Οπετί μετά από κατηγορίες περί σαρκικής επαφής με μια γυναίκα

«Τα αμαρτήματα της σάρκας δεν είνα τα πιο σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι η αλαζονεία και το μίσος είναι χειρότερα αμαρτήματα.

Το σχόλιο αυτό αφορούσε την υπόθεση της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου του Παρισιού Μισέλ Οπετί. Όπως είπε ο Πάπας δέχθηκε την παραίτηση του όχι επειδή εκείνος αμάρτησε, αλλά επειδή το κουτσομπολιό τον έφερε σε θέση που δεν θα μπορούσε πλέον να ηγηθεί.

Ο Οπετί είχε ζητήσει συγγνώμη μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ανάρμοστη σχέση του με μια γυναίκα. Ο κληρικός οφείλει να τηρεί τον κανόνα της υποχρεωτικής αγαμίας των κληρικών της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί της αλλά παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του θα μπορούσε να παρεξηγηθεί.

«Ήταν μια παραβίαση της έκτης εντολής (ου μοιχεύσεις) αλλά όχι πλήρης, αφορούσε μικρά χάδια, ένα μασάζ στην γραμματέα του, αυτή είναι η κατηγορία. Υπάρχει αμάρτημα σε αυτό αλλά όχι το χειρότερο είδος», σημείωσε ο Πάπας και συνέχισε πως όλοι είναι αμαρτωλοί όπως και ο ίδιος: «Από ποιον καταδικάστηκε (ο Αρχιεπίσκοπος); Από την κοινή γνώμη, το κουτσομπολιό… Δεν μπορούσε πλέον να ηγείται.Αποδέχτηκα την παραίτηση του Οπετί όχι στον βωμό της αλήθειας, αλλά στον βωμό της υποκρισίας».

Τόνισε ότι δεν γνωρίζει ακόμα όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, αλλά αναμένει να τις μάθει σύντομα, όταν θα τον επισκεφθούν Γάλλοι επίσκοποι ώστε να συζητήσουν μια πρόσφατη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από κληρικό.

Δείτε επίσης: Τόκιο: Θα αναγνωρίσει την ένωση προσώπων του ιδίου φύλου