Πειθαρχημένοι οι Βρετανοί στο άνοιγμα των παμπ

Οι πολίτες στην Αγγλία φαίνεται ότι πειθάρχησαν σε γενικές γραμμές με το άνοιγμα των παμπ χθες Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, έπειτα από το τελευταίο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν χθες σε παμπ, εστιατόρια και μπαρ σε όλη την Αγγλία καθώς άνοιξε ένα μεγάλο τμήμα του τομέα της εστίασης που ήταν κλειστό από τον Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει καλέσει τους πολίτες να “απολαύσουν το καλοκαίρι με ασφάλεια”.

Ικανοποιημένος ο υπουργός Υγείας με τις εικόνες στις παμπ

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ικανοποιημένος από την κατάσταση που παρατηρήθηκε χθες στους χώρους αυτούς και υποβάθμισε τις μεμονωμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

“Από αυτά που είδα, παρότι υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν το αντίθετο, σε γενικές γραμμές οι πολίτες επέδειξαν υπευθυνότητα”, είπε ο ίδιος στο Sky News.

“Συνολικά είμαι ικανοποιημένος από ό,τι συνέβη χθες. Ήταν πολύ όμορφα να βλέπεις ανθρώπους έξω και γενικώς να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης”.

Χαλάρωση μέτρων μόνο στην Αγγλία

Η Βρετανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό με 44.198 νεκρούς από την covid-19.

Η χαλάρωση των μέτρων αφορά μόνο την Αγγλία. Για παράδειγμα η Ουαλία και η Σκοτία αίρουν τα περιοριστικά μέτρα με αργότερους ρυθμούς.

Δείτε επίσης: Ινδία: Ανοίγει τις πύλες του το Ταζ Μαχάλ μετά από τρίμηνο «λουκέτο» λόγω πανδημίας