Καμία συμμετοχή στην Ουκρανία δεν θα έχει η Λευκορωσία, όπως προκύπτει από όσα λένε αξιωματούχοι.
Η Λευκορωσία δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.
Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε χθες τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.
«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η μεταφορά στρατευμάτων δεν συνδέεται επ΄ουδενί με οποιαδήποτε προετοιμασία και ειδικά όχι με τη συμμετοχή των Λευκορώσων στρατιωτών στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Γκουλέβιτς.
Δείτε επίσης: Ουκρανοί αξιωματούχοι: Οι ρωσικές επιθέσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκκένωσης
- Σοκ στο Κάβο Γκρέκο: Πώς η κακοκαιρία οδήγησε στον θάνατο του Ντίμη Μαυρόπουλου
- «Μαζικές επιθέσεις» προαναγγέλλει η Ρωσία για τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας
- Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Διμηνιό Κορινθίας – Επιχειρεί ελικόπτερο
- Ισλανδία: Το «όχι» επικράτησε στο δημοψήφισμα για την επανάληψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
- Ικεμπάνα: η αρχαία ιαπωνική τέχνη που φέρνει τη φύση στο προσκήνιο
![]()
