Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για νέο πλήγμα σε ρωσική φρεγάτα στη Μαύρη Θάλασσα

Η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροβ» φέρεται ότι χτυπήθηκε από αντιπλοϊκό πύραυλο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Πιο συγκεκριμένα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις βουλευτή από την Οδησσό αλλά και στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κάνουν λόγο για χτύπημα στη ρωσική φρεγάτα.

Παρόλο που οι πληροφορίες και τα δεδομένα είναι ανεπιβεβαίωτα από επίσημες αρχές, εντούτοις τοπικό μέσο ενημέρωσης της Οδησσού μετέδωσε ότι μια πυρκαγιά σημειώθηκε στο πλοίο, που έπλεε κοντά στο Φιδονήσι, χθες βράδυ προς τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με αποτέλεσμα σωστικά πλοία και πτητικά μέσα να σπεύσουν στην περιοχή.

Ακόμα αναφέρεται ότι η ρωσική φρεγάτα χτυπήθηκε από αντιπλοϊκό πύραυλο τύπου Neptune, ο ίδιος ακριβώς τύπος βλήματος που βύθισε το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva. Ακόμα, πηγές ανοιχτής πληροφόρησης δείχνουν ότι ένα UAV τύπου RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχει αναπτυχθεί κοντά στην περιοχή.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο Telegram, το μέσο ενημέρωσης Dumskaya αναφέρει ότι ανεπίσημες ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός «περιστατικού» στη φρεγάτα Admiral Makarov, η οποία όμως επιπλέει δίχως πρόβλημα. Πάντως αρκετοί αναλυτές έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος, περιμένοντας νέες πληροφορίες για την επιβεβαίωση του περιστατικού.

Δείτε επίσης: Τηλεδιάσκεψη των G7 με συμμετοχή του Ζελένσκι