Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Παραιτήθηκαν αντιπρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος και οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος, όπως και οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Ένας από τους αντιπροέδρους του Συντηρητικού κόμματος, ο Μπιμ Αφολάμι, παραιτήθηκε απόψε από το αξίωμά του, όπως ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του TalkTV, Κέιτ Μακάν.

Την πληροφορία αναπαράγουν και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αφολάμι ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για τη Νεολαία. Νωρίτερα, λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για το νέο σκάνδαλο που πλήττει την κυβέρνησή του, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας.

Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Ισχυροί τριγμοί καταγράφονται στη Βρετανία, με τους υπουργούς Οικονομικών και ΥγείαςΡίσι Σουνάκ και Σάτζιντ Τζάβιντ, αντίστοιχα, να υποβάλλουν την παραίτησή τους με διαφορά λίγων, μόλις, λεπτών.

Οι δύο παραιτήσεις-«φωτιά» έγιναν λίγο μετά τη «συγγνώμη» λίγο αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη» παραδεχόμενος ότι γνώριζε για την υπόθεση σεξυαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κρις Πίντσερ.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας εγκάλεσαν την κυβέρνηση Τζόνσον για έλλειψη ακεραιότητας.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Λίγη ώρα μετά, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κυβέρνηση μέσω του Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε πως ο Μπόρις Τζόνσον είχε τελικά ενημερωθεί το 2019 για τη διεξαγωγή έρευνας κατά του Συντηρητικού βουλευτή Κρις Πίντσερ, ύστερα από καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν Υφυπουργός Ευρώπης.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Χάιλαντ Παρκ σχεδίαζε εβδομάδες τη σφαγή