Πολιτική κρίση στο Περού: Νέα ημέρα εθνικών μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον της προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε

Το Περού ετοιμάζεται να βιώσει σήμερα ακόμη μια μέρα μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα εναντίον της κυβέρνησης υπό την πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε, την επομένη των διαδηλώσεων και των βίαιων επεισοδίων στην πρωτεύουσα Λίμα.

Η αρχηγός του κράτους απηύθυνε χθες Τρίτη έκκληση για «εθνική ανακωχή», καθώς τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την εκδήλωση της πολιτικής κρίσης στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, τον Δεκέμβριο.

Στη Λίμα, χιλιάδες διαδηλωτές, που πήγαν στην πρωτεύουσα από φτωχές περιοχές των Άνδεων, αρκετοί με παραδοσιακές φορεσιές, συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο, ανεμίζοντας σημαίες της χώρας και φωνάζοντας το σύνθημα «Ντίνα φόνισσα».

Ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια το απόγευμα και το βράδυ ανάμεσα σε διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους ήταν εφοδιασμένοι με μεταλλικές ασπίδες και πέταγαν πέτρες, και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που είδαν να γίνονται αρκετές προσαγωγές.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στα νέα επεισόδια, ανάμεσά τους δυο φωτοειδησεογράφοι, ο ένας εκ των οποίων εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε επίσης: Ρώσος πρεσβευτής: Η πιθανή παράδοση αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ στον ουκρανικό στρατό θα αποτελούσε «ακόμη μια πρόκληση»