Πολωνία – Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα

Ανησυχητική είναι η κατάσταση από το μέτωπο του κορονοϊού στην Πολωνία, με δεδομένο ότι καταγράφηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση για τρίτη συνεχή ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 658 νέα κρούσματα, με περισσότερο από 200 να αφορούν την περιοχή της Σιλεσίας (νότια Πολωνία), όπου υπάρχουν ορυχεία και παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων μεταξύ των μεταλλωρύχων.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι. Πλέον, η ευρωπαϊκή χώρα μετρά συνολικά 1.721 νεκρούς από τη νόσο Covid-19 και 46.346 κρούσματα.

Η υγειονομική υπηρεσία της Πολωνίας ξεκαθάρισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στις τάξεις των μεταλλωρύχων οφείλεται στη χαλάρωση των περιορισμών και στις εργασιακές συνθήκες στα ορυχεία, όπου δεν είναι εφικτό να επιβληθεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πιθανή η επιβολή περιορισμών στους γάμους

Ο Πολωνός Πρωθυπουργός αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Υγείας Λούκας Σουμόφσκι τόνισε σήμερα ότι είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν περιορισμοί στους γάμους, που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης. «Σκεφτόμαστε να επιβάλουμε, στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων, περιορισμούς που θα προβλέπουν μικρότερο επιτρεπόμενο αριθμό προσκεκλημένων στους γάμους ή να καταγράφονται οι γάμοι ώστε να είναι εφικτός ο μεγαλύτερος έλεγχος», τόνισε χαρακτηριστικά στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF24. Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται η παρουσία 150 ανθρώπων σε ένα γάμο.

Δείτε επίσης: Ρωσία: 95 νεκροί σε 24 ώρες λόγω κορονοϊού