Πολωνία: Υπό μεγάλη πίεση το Βερολίνο

Η Πολωνία εντείνει την πίεση προς τη Γερμανία, πρώτον γιατί πρέπει να εγκρίνει τις πολωνικές παραδόσεις δεδομένου ότι τα Leopard είναι γερμανικής κατασκευής και δεύτερον για να προχωρήσει και η ίδια άμεσα στην αποστολή περαιτέρω υπερσύγχρονων βαρέων τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Η Γερμανία παραμένει ωστόσο ακόμη επιφυλακτική και διστακτική. Όπως διαμηνύει διαρκώς, δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, αλλά θα δράσει σε συντονισμό με τους Δυτικούς Συμμάχους και κυρίως τις ΗΠΑ και τη Γαλλία -όπως συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμφωνία αποστολής στην Ουκρανία 40 γερμανικών τεθωρακισμένων τύπου Marder καθώς και ενός επιπλέον συστήματος Patriot.

Ακόμη κι αν η Γερμανία διέθετε λογικά επιχειρήματα προκειμένου να μην στείλει Leopard, θα το πράξει αναπόφευκτα αργότερα” ανέφερε ωστόσο, προκαλώντας αίσθηση, ο Ουκρανός υπ. Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD. Τόνισε μάλιστα ότι αυτό ακριβώς συνέβη και με τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, τα Marder και τα Patriot.

Δείτε επίσης: Πολωνία-Λιθουανία: Δίνουν Leopard στην Ουκρανία

Loading