Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός μετά από δυστύχημα που προκάλεσε ο οδηγός του

Ο Εντουάρντο Καμπρίτα δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί από τότε που συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα πριν από σχεδόν πέντε μήνες

Ο οδηγός του είχε εμπλοκή σε δυστύχημα που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος εργάτης οδοποιίας πατέρας 2 παιδιών, ενω ο πρώην – πλεον – υπουργός βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Σήμερα Παρασκευή, οι δημόσιοι κατήγοροι απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος του οδηγού για ανθρωποκτονία από αμέλεια, συμπληρώνοντας πως οδηγούσε πάνω από το όριο ταχύτητας, «με περίπου 163 χιλιόμετρα την ώρα», όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ.

Μετά το δυστύχημα ο υπουργός κατηγορήθηκε ότι απαρνήθηκε τις ευθύνες του, αλλά και για έλλειψη ευαισθησίας προς την οικογένεια του θύματος.

Την επομένη μέρα είχε προσπάθησε να δικαιολογηθεί, εξηγώντας πως δεν υπήρχε σήμανση στον αυτοκινητόδρομο:

«Περισσότερο από τον καθένα, λυπάμαι γι’ αυτή την τραγική, ανεπανόρθωτη απώλεια. Δεν μπορώ να επιτρέψω αυτή η υπόθεση να χρησιμοποιηθεί πολιτικά, για να τιμωρηθεί το έργο της κυβέρνησης».

Όλα αυτά ενώ η χώρα ετοιμάζεται για τις πρόωρες εκλογές τον επόμενο μήνα, τις οποίες κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, αφότου η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό.

Δείτε επίσης: Βέλγιο: Δύο ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό