Πως στήθηκε η επί πληρωμή ομιλία υπουργού του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πώς ο Παντσέρι «έστησε» την ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

O Φραντσέσκο Τζόρτζι μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται άκρως αποκαλυπτικός για τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα το οποίο με το αζημίωτο έστηνε ομιλίες Καταριανών επισήμων στο Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα έστηνε ακόμα και τις ερωτήσεις που θα δέχονταν από ευρωβουλευτές που επίσης συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.

propoli

Η ομιλία του Αλ Μαρί


Σε νέο δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλύπτει το δυσώδες παρασκήνιο της ομιλίας του καταριανού υπουργού Εργασίας Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλη, που επικαλείται η La Repubblica, η στημένη με το αζημίωτο ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ δόθηκε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις 14 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πείσει το ΕΚ ότι η κατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων στη Ντόχα έχει αλλάξει σημαντικά και δεν υπάρχουν σκιές για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.


Η ομιλία είχε προετοιμαστεί από τον σήμερα προφυλακισμένο Παντσέρι ο οποίος θεωρείται και «εγκέφαλος» του κυκλώματος και μάλιστα ο πρώην ευρωβουλευτής είχε επεξεργαστεί και τα ερωτήματα που έπρεπε να θέσουν ορισμένοι ευρωβουλευτές στον Αλ Μάρι και συγκεκριμένα οι επίσης εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση Αλεσάντρα Μορέτι, Αντρέα Κοζολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Τζόρτζι, την ομιλία διάρκειας 8 λεπτών έγραψε ο Παντσέρι και ο ίδιος την μετέφρασε. Στόχος ήταν να επισημανθούν οι μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει πράξη το Κατάρ, ενώ παράλληλα υπήρξε προετοιμασία για το πως θα απαντούσε ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ σε πιθανές ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψιν ορισμένες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους από αξιωματούχους της χώρας.

Μάλιστα, ο Τζόρτζι ανέφερε ότι επιλέχθηκε να γίνει αναφορά ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί στο Μεξικό, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθεση με το Κατάρ εκεί δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η ομιλία υποτίθεται ότι υπογράμμιζε αυτό το διπλό “ταμπλό” των ευρωπαϊκών αρχών, αναδεικνύοντας ότι ήθελαν να επιτεθούν στο Κατάρ, παρόλο που ήταν η μόνη χώρα του Κόλπου που έδειξε ένα ορισμένο άνοιγμα σε συγκεκριμένο είδος θεμάτων», φέρεται να κατέθεσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλη.

Δείτε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για τις καταθέσεις Καϊλή και Τζιόρτζι – «Μπαμπά, πάρε τη βαλίτσα και τα μπιμπερό»

Loading