ΠΟΥ: Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αφρική πέφτει, το τέταρτο κύμα υποχωρεί

Υποχωρεί ο εβδομαδιαίος αριθμός μολύνσεων του κορονοϊού στην Αφρική με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να μπαίνει σε ρυθμό… υποχώρησης.

Η μείωση αυτή θέτει τέρμα στην πιο μικρή έξαρση που έχει γνωρίσει η ήπειρος, η οποία διήρκεσε 56 ημέρες“, υπογραμμίζει το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που έχουν γνωστοποιηθεί έπεσε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 8%“, διευκρινίζει στην ανακοίνωση αυτή ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Ο Π.Ο.Υ. προσθέτει πως η Νότια Αφρική, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η παραλλαγή Όμικρον, κατέγραψε πτωτική τάση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Μόνο η βόρεια Αφρική κατέγραψε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων την εβδομάδα που πέρασε, με μια κορύφωση 55%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, “όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μελλοντικά κύματα είναι αναπόφευκτα“, εκτίμησε στη συνέντευξη Τύπου η δρ Ματσιντίζο Μοέτι, διευθύντρια του Π.Ο.Υ. για την Αφρική.

Η ήπειρος “πρέπει όχι μόνο να γενικεύσει τον εμβολιασμό αλλά και να εξασφαλίσει διευρυμένη και δίκαιη πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες” για την COVID-19, είπε.

Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στην Αφρική, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., καθώς μόνο το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Δείτε επίσης: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ενέκρινε την αύξηση των εξουσιών του ΕΜΑ