Πούτιν: Δοκιμάζει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές

Η Ρωσία εκτόξευσε το νέο της πυρηνικό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο λίγες μέρες αφότου το Κρεμλίνο επέμενε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία αποκλείεται

Ο συνταγματάρχης Sergey Karakaev, ο διοικητής των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας, δήλωσε σε στρατιωτική διάσκεψη την Παρασκευή ότι η Ρωσία είχε πρόσφατα δοκιμάσει με επιτυχία τον πύραυλο Sarmat, γνωστό και ως Satan II.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συντονίστηκε μέσω σύνδεσης βίντεο για να παρακολουθήσει τον Σατανά ΙΙ να πετάει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής στη βόρεια Ρωσία τον Απρίλιο και είπε ότι ο νέος βαλλιστικός πύραυλος θα κάνει τους εχθρούς της Ρωσίας να «σκεφτούν δύο φορές» προτού τον απειλήσουν.

Κάθε τεράστιος Satan II είναι ικανός να μεταφέρει τουλάχιστον 10 κεφαλές καθώς και δόλωμα και μπορεί να χτυπήσει στόχους χιλιάδες μίλια μακριά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρωσικές αμυντικές πηγές χαιρέτησαν την ικανότητα του πυραύλου να αποφύγει την αναχαίτιση.

Ο συνταγματάρχης Karakaev είπε επίσης την Παρασκευή ότι οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις ήταν έτοιμες να λάβουν μια δεύτερη παρτίδα των πυραύλων υπερηχητικής ολίσθησης Avangard.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Το πλήγμα στην Πολωνία είναι ένα “μήνυμα” του Πούτιν στη G20

Loading