Πούτιν για καταστροφές στη Ρωσία: “Να δράσει ταχέως και αποτελεσματικά η κυβέρνηση” (vid)

Ανήσυχος ο Ρώσος Πρόεδρος

Φανερά ανήσυχος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω των μεγάλων φυσικών καταστροφών που έχουν πλήξει τη χώρα, αφού υπάρχουν δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία και πλημμύρες στο νότιο μέρος της χώρας.

«Η έκταση και η φύση των φυσικών καταστροφών σε ορισμένες περιοχές είναι απολύτως πρωτοφανείς» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τον κ. Πούτιν να ζητά από την κυβέρνηση “να δράσει ταχέως και αποτελεσματικά”.

Αναφέρθηκε στις ισχυρές βροχοπτώσεις στη νότια πλευρά όπου «το επίπεδο της μηνιαίας βροχής έπεσε σε λίγες ώρες».

«Όλα αυτά δείχνουν για μία ακόμη φορά σε ποιο βαθμό είναι σημαντικό να δεσμευόμαστε με τρόπο βαθύ και συστηματικό, στο μέλλον, σε ένα κλιματικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα».

Περισσότερα από 16,6 εκατομμύρια εκτάρια έχουν καεί μέχρι στιγμής στη Σιβηρία ιδίως στη Γιακουτία, η οποία είναι μεν μεγάλη περιοχή αλλά αραιοκατοικημένη. Λόγω του ότι ο καπνός έχει καλύψει πόλεις, οι Αρχές αποφάσισαν να ορίσουν τη χθεσινή μέρα ως αργία.

Στην Κριμαία οι πολύ ισχυρές βροχές που σημειώθηκαν, ανάγκασαν τις Αρχές να δώσουν εντολές εκκένωσης απομακρύνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, ενώ 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα.

Δείτε επίσης: Σκυλακάκης για πυρόπληκτους: Οι πρώτες πληρωμές θα έρθουν εντός του μήνα