Πούτιν: Ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ήλπιζε «ειλικρινά» στην επανένωση του Ντονμπάς με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να είχε προσαρτήσει τμήμα του Ντονμπάς νωρίτερα, αλλά φέρεται να ήλπιζε ότι οι Περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ θα μπορέσουν να επανενωθούν με την Ουκρανία

Πηγή: ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ευθυγραμμισμένο με το Κρεμλίνο, επικαλούμενο τον Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με “μητέρες του ρωσικού στρατού

Απόσπασμα: «Όσο για το 2014, φυσικά, εκ των υστέρων, είμαστε όλοι έξυπνοι, αλλά υποθέσαμε ότι μπορεί να είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας και το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να επανενωθούν με την Ουκρανία στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ.

Ελπίζαμε ειλικρινά σε αυτό, αλλά δεν νιώσαμε πλήρως τη διάθεση του κόσμου, καθώς ήταν αδύνατο να κατανοήσουμε πλήρως τι συνέβαινε εκεί».

Λεπτομέρειες: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτιθέμενης χώρας, έχει γίνει πλέον προφανές ότι η «επανένωση» της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Ντονμπάς έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

«Ίσως δεν θα υπήρχαν τόσα θύματα αμάχων, δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά παιδιά που σκοτώθηκαν από επιθέσεις», είπε.

Ιστορικό:

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν αναγνώρισε τις λεγόμενες Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, τα τμήματα του Ντονμπάς της Ουκρανίας που βρίσκονται de facto υπό τον έλεγχο της Ρωσίας από το 2014.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, μετά τα πλαστά δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα, ο Πούτιν υπέγραψε τη «συμφωνία ένταξης» των κατεχομένων εδαφών των περιφερειών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας στη Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι από εδώ και στο εξής, οι κάτοικοι αυτών των εδαφών θα ήταν Ρώσοι πολίτες.

Δείτε επίσης: Στην Ουάσινγκτον ο Μακρόν – Μετά τις ΗΠΑ η συνομιλία του με τον Πούτιν