Πούτιν: «Ο Μπάιντεν θα είναι λιγότερο παρορμητικός από τον Τραμπ»

Την πεποίθηση του ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι λιγότερο παρορμητικός από τον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε σε συνέντευξη του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Πούτιν αναφέρθηκε στο προφίλ του Μπάιντεν, τονίζοντας ότι είναι άνθρωπος καριέρας που πέρασε την ζωή του στην πολιτική, ενώ για τον προκάτοχο του Μπάιντεν τον κ. Τραμπ ανέφερε ότι ήταν ταλαντούχος και πολύ ενδιαφέρον.

«Μπορεί να σας αρέσει, ή όχι, πάντως δεν ήταν μέρος του πολιτικού κατεστημένου», ανέφερε ο κ. Πούτιν για τον Τραμπ τονίζοντας ακόμα ότι τον σέβεται.

Επίσης αναφέρθηκε και για την πολιτική που αναμένεται να κάνει ο Μπάιντεν τονίζοντας ότι: «διατηρώ την ελπίδα πως ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν θα έχουμε παρορμητικές κινήσεις από μέρους του αμερικανού προέδρου εν ενεργεία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να θίξει τις αμερικάνικες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας στην συνάντηση με τον Πούτιν, που έχουν να κάνουν με ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικάνικες εκλογές και με τις κυβερνοεπιθέσεις που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Πούτιν είχε υποστηρίξει ανοικτά τον κ. Τραμπ το 2016, ενώ από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τον Ρώσο ηγέτη, ενώ είχε σταθεί ενάντια στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για το ζήτημα της ρωσικής ανάμιξης στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα.

Δείτε επίσης: Η σύνοδος των G7 στην Κορνουάλη είναι η πιο σημαντική των τελευταίων δεκαετιών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ