Πράκτορες της KGB επέβαιναν στο αεροσκάφος, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair

Κρατική πειρατεία καταγγέλλουν οι δυτικές χώρες – Η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζεται μέτρα αντιποίνων – Ο Λουκασένκο έστειλε αερομαχητικό MiG-29 για να κατεβάσει το αεροσκάφος.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε χθες το απόγευμα, υπό την απειλή αερομαχητικού Mig-29, μια πτήση της Ryanair να εκτρέψει την αρχική πορεία της προς την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ο οποίος ήταν ο προορισμός της, και να κατευθυνθεί προς την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μίνσκ. Στην πτήση επέβαινε ο Ρομάν Προτάσεβιτς, διαφωνών με το καθεστώς του Λουκασένκο δημοσιογράφος. Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Μίνσκ συνελήφθη από τι λευκορωσικές αρχές.

Πράκτορες της KGB στην πτήση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο΄Λίρι έκανε λόγο για κρατική αεροπειρατεία και δήλωσε πως πιστεύει ότι πράκτορες της KGB (έτσι είναι γνωστές οι λευκορωσικές μυστικές υπηρεσίες) είχαν επιβιβασθεί στο αεροσκάφος από την Αθήνα και αποβιβάσθηκαν στο Μινσκ.

Αυτό σημαίνει ότι η Ryanair έχει τα στοιχεία των διαβατηρίων των πρακτόρων αυτών που εξαφανίσθηκαν μετά την αποβίβασή τους και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Λιθουανίας δήλωσε ότι 126 επιβάτες αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας και 121 αφίχθησαν τελικά στο Βίλνιους. Και πρόσθεσε ότι δεν θα κάνει σχόλια για τα άτομα που έμειναν στο Μινσκ.

Δείτε επίσης: Καρέ – Καρέ όσα συνέβησαν στην πτήση 4978 της Ryanair – Μαρτυρίες συνεπιβατών του Προτάσεβιτς