Προκαλεί η Τουρκία: «Η Ελλάδα έχει σχέδιο εισβολής στη Δυτική Τουρκία με τα μέλη της FETO»

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, Τζιχάντ Γιαϊτζί, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως αν πετύχαινε το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 οι Έλληνες θα εισέβαλαν στην Τουρκία.

Ο απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ Τζιχάντ Γιαϊτζί, θέλοντας να αντιστρέφει την πραγματικότητα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι θα εισέβαλε στη Δυτική Τουρκία, με τη συνεργασία μάλιστα των Γκιουλενιστών, εάν πετύχαινε το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.

«Στις 15 Ιουλίου του 2016, αυτοί (οι Ελληνες) στο πλαίσιο της Μεγάλης Ιδέας, μαζί με τα μέλη της FETO, θα έκαναν κανονική εισβολή στη δυτική Τουρκία. Θα έκαναν κανονική εισβολή» επισήμανε συγκεκριμένα, ο Τζιχάντ Γιαϊτζί.

Επίσης, ο Τζιχάντ Γιαϊτζί είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά μόνο οι απαιτήσεις της Ελλάδας, οι οποίες δημιουργούν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε ότι τα 23 νησιά, στο Αιγαίο, αποδόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες των Παρισίων και της Λωζάνης, με τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένα.

Κατά συνέπεια, η Ελλάδα, εξοπλίζοντας και στρατιωτικοποιώντας αυτά τα νησιά, κατάργησε με τα ίδια της τα χέρια αυτόν τον όρο παράδοσης της κυριαρχίας της.

Δείτε επίσης: Προκαλεί ο Τατάρ: Η Κύπρος είναι δική μας – Θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr