Πρωτοποριακή τιμωρία σε πεζούς που περνούν με κόκκινο στην Κίνα!

Η δημοτική αρχή κινεζικής πόλης μηχανεύτηκε μια εντελώς πρωτοποριακή τεχνική- τιμωρία για να αποτρέπει τους πεζούς να πετάγονται στον δρόμο όταν το φανάρι δείχνει κόκκινο.

Και τι είναι αυτό; Τους ψεκάζει με νερό! Αυτά συμβαίνουν στα πεζοδρόμια της πόλης Daye της επαρχίας Hubei, όπου λειτουργεί το εν λόγω καινοτόμο σύστημα.

Κάτι κίτρινοι στύλοι δηλαδή που ψεκάζουν νερό στα πόδια των παραβατών, που άλλοι δέχονται με χαμόγελα και άλλοι με νεύρα. Την ίδια ώρα, ακούγεται και ένα ηχογραφημένο μήνυμα που λέει: «Παρακαλώ μην περνάτε τον δρόμο, το να περνάτε τον δρόμο είναι επικίνδυνο».

Ποια είναι η συνέχεια της τιμωρίας των παραβατών

Το πράγμα δεν σταματά όμως εδώ, καθώς το σύστημα έχει και κάμερες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που απαθανατίζει τον παραβάτη πεζό και τον ανεβάζει σε ηλεκτρονικές πινακίδες σε όλη την πόλη.

Πάντως οι παραβάτες δε χρειάζεται να ανησυχούν μήπως κρυοπαγήσουν καθώς, η εσωτερική θερμοκρασία των στύλων είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι εργάτες τους γεμίζουν με καθαρό νερό κάθε μέρα, κι έτσι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για μόλυνση ή να μην πάθει κάνα κρυολόγημα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κίνα είναι μεγάλο πρόβλημα το να διασχίζουν οι πεζοί τον δρόμο όποτε θέλουν, γι’ αυτό και μπαίνουν οι Αρχές σε τέτοιο κόπο για να το σταματήσουν. Το μέτρο έχει για την ώρα ανάμεικτες κριτικές, καθώς δεν το υποδέχτηκαν όλοι με τον ίδιο τρόπο…