Πρωτοτύπησε η Ινδία: Ρούχα 2.000 γυναικών θα πλύνει κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να πλένει τα ρούχα των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Καινοτόμο υπήρξε ένα δικαστήριο στην Ινδία απέναντι σε άνδρα που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, με την απόφαση να του επιτρέπει μεν να κυκλοφορεί ελεύθερος με εγγύηση αλλά να τον δεσμεύει ταυτόχρονα να πλένει και θα σιδερώνει με δικά του έξοδα, τα ασπρόρουχα όλων των γυναικών του χωριού του για έξι μήνες.

Πλύστης στο επάγγελμα, ο 20χρονος Λαλάν Κουμάρ δεσμεύεται να αγοράζει τα απορρυπαντικά και όλα τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο και το σιδέρωμα των ασπρορούχων περίπου 2.000 γυναικών του χωριού Ματζόρ, σύμφωνα με ιστορική δικαστική απόφαση. Το καθεστώς αυτό υποχρεούται να ρητεί μέχρι την ημερομηνία της δίκης του, η οποία δεν έχει οριστεί ακόμη.

Αξιωματικός της αστυνομίας του κρατιδίου Μπίχαρ, ονόματι Σαντός Κουμάρ Σινγκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως ο Κουμάρ είχε συλληφθεί και τον περασμένο Απρίλιο,πάλι για απόπειρα βιασμού.

Ινδία πλύσιμο

«Όλες οι γυναίκες του χωριού είναι ευτυχισμένες με την απόφαση του δικαστηρίου», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νασίμα Χατούν, εκ μέρους του συμβουλίου του χωριού, ενώ μια αξιωματούχος που έχει αναλάβει την επιτήρηση του Λαλάν συμπλήρωσε: «Είναι μια ιστορική απόφαση. Θα εμπεδώσει τον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους».

Οι κάτοικοι του χωριού θεωρούν πως η απόφαση αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο καθιστώντας την εγκληματικότητα κατά των γυναικών ένα θέμα δημόσιας συζήτησης στην κοινότητά τους.

«Είναι ένα σημαντικό στάδιο και ένα είδος διαφορετικής τιμωρίας που στέλνει ένα μήνυμα στην κοινωνία» , επισήμανε και η Αντζούμ Περουίν, μια κάτοικος του Ματζόρ.

Μετά τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της το 2012 στο Νέο Δελχί, οι νόμοι έγιναν πιο αυστηροί για τους βιαστές. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Δεν μπορεί βέβαια, να μην αναφερθεί πως μέσα στο 2020 καταγράφτηκαν περισσότεροι από 28.000 βιασμοί στην Ινδία. Η αστυνομία επικρίνεται εδώ και καιρό ότι δεν κάνει αρκετά προκειμένου να προβλέψει τα βίαια εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στα δικαστήρια.Δείτε επίσης: Βιασμός 19χρονης: «Δε σε ακούει κανένας, εδώ έχω σκοτώσει άλλες τρεις»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr