Πυρά Ακιντζί σε Ερντογάν: «Το καθεστώς του ενός άνδρα παρασέρνει την Τουρκία και τα Κατεχόμενα σε κατάρρευση»

«Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία.», δηλώνει ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων

Το «καθεστώς του ενός μόνο άνδρα» στην Τουρκία την ωθεί ταχύτατα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην κατάρρευση, τονίζει σε σχόλιό του ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ακιντζί γράφει ότι και το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου, που βρίσκεται από την επιρροή της Τουρκίας από κάθε άποψη, «δυστυχώς βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση».

Προσθέτει ότι της ελευθερίας τους έχουν στερηθεί ο Οσμάν Καβάλα, ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς και πολλά άλλα άτομα ενώ και το γεγονός ότι ορισμένοι διανοούμενοι αναγκάζονται να ζουν εκτός Τουρκίας δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανένα σύγχρονο νομικό κανόνα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί τονίζει ότι η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκίας για τους Τουρκοκύπριους Αλί Μπιζντέν, Αχμέτ Αν και Αλί Κισμίρ είναι προϊόν της ίδιας άνομης πολιτικής.

«Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους Πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει στον τοίχο», επισημαίνει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων. «Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διέξοδος είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική που σέβεται τις παγκόσμιες νομικές νόρμες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, μια πολιτική που είναι ειρηνική με την διεθνή κοινότητα».

«Και στην Κύπρο πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα, αφήνοντας τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στην Τουρκία και την Κύπρο», τόνισε ο κ. Ακιντζί.

Δείτε επίσης: Τα βρήκε ο Ερντογάν με τους Δυτικούς πρέσβεις – Κοινές υποχωρήσεις και τέλος στο ενδεχόμενο απελάσεων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr