Ρωσία: Δημιουργήθηκαν 40 τάγματα εθελοντών που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία

Στη Ρωσία έχουν δημιουργηθεί ήδη περισσότερα από 40 ‘ονομαστικά’ τάγματα εθελοντών που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Kommersant

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τέτοιου είδους τάγματα άρχισαν να δημιουργούνται σε περιοχές της Ρωσίας από την άνοιξη. Οι ονομασίες τους παραπέμπουν στην εδαφική περιοχή στην οποία ανήκουν και σε αυτά εντάσσονται κατά κανόνα κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής.

Για παράδειγμα, στην ΑγίαΠετρούπολη διαμορφώθηκαν τμήματα εθελοντών με τις ονομασίες «Κροστάντ» (Κροστάνδη), «Νέβα» «Πάβλοφσκ», στην Γιακουτία το τάγμα «Μποοτούρ» (έλαβε το όνομά του από τον Ελλέι Μποοτούρ, πρόγονο των Γιακουτίων), στην περιοχή Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής έλαβε την ονομασία «Τιγκρ» (Τίγρης) κτλ.

Στρατιωτικά τμήματα, απαρτιζόμενα από ντόπιους κατοίκους που θα πολεμούσαν στην Ουκρανία πολύ πριν από τις εξελίξεις στη χώρα αυτή, άρχισε να διαμορφώνει η Τσετσενία. Τα τμήματα αυτά συμμετείχαν στις εχθροπραξίες από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, τα τμήματα των ειδικών δυνάμεων με την ονομασία «Αχμάτ», πήραν το όνομά τους προς τιμήν του πρώην προέδρου της Τσετσενίας Αχμάτ Καντίροφ. Στις 26 Ιουνίου ο νυν πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων νέων ταγμάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία με τις ονομασίες «Βορράς-Αχμάτ», «Νότος- Αχμάτ», «Δύση – Αχμάτ» και «Ανατολή -Αχμάτ».

Την περασμένη εβδομάδα το Ινστιτούτο για την μελέτη του πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει ότι στις ρωσικές περιοχές άρχισαν να καθυστερούν τις καταβολές πληρωμών στους εθελοντές. Κατά την άποψη των εμπειρογνωμόνων του ISW, η αλλαγή στους όρους πληρωμής ενδεχομένως να σχετίζεται με το ότι οι αρχές φοβούνται ότι οι εθελοντές μπορεί να αρνηθούν να πάνε στην Ουκρανία αφότου πάρουν τα χρήματα. Εκτός των άλλων ενδέχεται τα κονδύλια που διαθέτουν οι περιφερειακές αρχές να μην επαρκούν για να καταβάλουν εξαρχής την αμοιβή στον εθελοντή.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, περισσότεροι από 40 εθελοντές του τάγματος «Ατάλ» από την Τσουβάσια, είχαν διαμαρτυρηθεί στον πρόεδρο της δημοκρατίας αυτής ότι οι αρχές δεν τους κατέβαλαν την αμοιβή που τους είχαν υποσχεθεί κατά την υπογραφή της σύμβασης ούτε τα ημερήσια έξοδα.

Δείτε επίσης:Ρωσία: Η χρήση πυρηνικών δυνατή μόνο σε “έκτακτες περιστάσεις”