Ρωσία: Δύο πιλότοι παρασημοφορήθηκαν επειδή κατέρριψαν αμερικανικό drone

Τους πιλότους των δύο αεροσκαφών Su-27 παρασημοφόρησε ο Σεργκέι Σοϊγκού, λόγω του ότι αναχαίτισαν ένα drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, το drone έπεσε την περασμένη Τρίτη και η εν λόγω πράξη αποτελεί την πρώτη απευθείας εμπλοκή μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, από τη στιγμή της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ρωσική κυβέρνηση έκρινε ως απόλυτα θετική τη στάση των δύο πιλότων, καλώντας τους προκειμένου να τους παρασημοφορήσει, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσίας τα αεροσκάφη δεν ήρθαν σε φυσική επαφή με το drone. «Ως αποτέλεσμα των απότομων ελιγμών, γύρω στις 9:30 π.μ. (ώρα Μόσχας) το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα MQ-9 άρχισε να ίπταται ανεξέλεγκτα και να χάνει ύψος και προσέκρουσε στην υδάτινη επιφάνεια», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Από τη μεριά τους οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα ρωσικά μαχητικά πλησίασαν το MQ-9 Reaper στη διάρκεια αναγνωριστικής αποστολής του πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, στον διεθνή εναέριο χώρο, αναφέροντας πως τα αεροσκάφη της Ρωσίας «ράντισαν» το drone με καύσιμα. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε και βίντεο που δείχνει ένα αεροπλάνο να ρίχνει καύσιμα πάνω στο drone, με τον εκπρόσωπο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να τονίζει ότι η συμπεριφορά της Μόσχας είναι όλο και πιο επιθετική.

Δείτε επίσης: Μυστηριώδης ασθένεια εξαπλώνεται στην Τανζανία

Loading