Ρωσία: Εκνευρισμένοι από την ουκρανική αεράμυνα προσπαθούν να ανακαλύψουν τις θέσεις του

Η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει τις θέσεις των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε η Nataliia Humeniuk, εκπρόσωπος του κέντρου Τύπου της Επιχειρησιακής Διοίκησης Pivden (Νότος)

Απόσπασμα: «Αυτοί [οι κατακτητές – επιμ.] είναι εκνευρισμένοι από την ουκρανική αεράμυνα, την ποιότητα και τις προσαρμογές της, προσπαθούν ακόμη, συγκεκριμένα, να καταλάβουν αυτές τις αμυντικές θέσεις.

Γι’ αυτό σας ζητάμε πάντα να μην βιάζεστε να προειδοποιήσετε ότι σε μια τέτοια περιοχή το σύστημα αεράμυνας έχει ενεργοποιηθεί ή ότι μπορείτε να ακούσετε εκρήξεις – απλά να είστε ήρεμοι, αυτό λειτουργούν [τα συστήματα αεράμυνας] μας.

Να θυμάστε ότι όταν οι δικοί μας εργάζονται, εργάζονται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και δεν χρειάζεται να ενημερώσουμε τον εχθρό για αυτό το έργο. Ακόμα κι αν δεν κατονομάζεις συγκεκριμένες συντεταγμένες, προσανατολίζεις πού και σε ποιες περιοχές συγκεντρώνονται αυτές οι μονάδες».

Λεπτομέρειες: Η Humeniuk προτρέπει τους ανθρώπους να μην ξεχάσουν τη δύναμη του μετώπου πληροφοριών.

Ιστορικό: Μια σειρήνα αεροπορικής επιδρομής άρχισε να ηχεί σε όλη την ηπειρωτική Ουκρανία, εκτός από την κατεχόμενη Κριμαία, στις 20 Νοεμβρίου μετά τις 09:00 και τελείωσε μετά τις 10:45.

Δείτε επίσης: Όλαφ Σολτς: Υπόσχεται περισσότερη βοήθεια στην αεράμυνα στην Ουκρανία