Ρωσία: Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του Πούτιν – Δεν αποκλείεται να έχει καρκίνο

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως δεν ισχύει τίποτα από όλα όσα γράφονται για την υγεία του Ρώσου Προέδρου

Εδώ και περίπου 40 μέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε την απόφαση να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία με τον πόλεμο να συνεχίζεται ασταμάτητα έως και σήμερα. Όσον αφορά την υγεία του Ρώσου Προέδρου, υπάρχουν σενάρια τα οποία λένε πως πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς όπως αναφέρει ανεξάρτητο μέσο της χώρας.

Η βρετανική «Daily Mail» σε δημοσίευμά της κάνει αναφορά στο «Proekt» το οποίο είναι ανεξάρτητο και αναφέρει πως ο Πούτιν έχει φροντίσει έτσι ώστε να μη φανεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Σας δείχνουμε τη λίστα των γιατρών που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του», αναφέρει στο άρθρο του το ρωσικό μέσο.

«Οι γιατροί, ανάμεσά τους οι Αλεξέι Στσεγκλόφ, Γιάροσλαβ Ποτασένκο και Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ, φαίνεται να επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Πούτιν για μεγάλο διάστημα, «όταν αντιμετώπιζε προφανώς προβλήματα με τη μέση του».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ όμως, το τελευταίο διάστημα ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε τη συμβολή ενός ειδικού γιατρού ο οποίος ειδικεύεται στον καρκίνο του θυρεοειδούς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να τον επισκέφτηκε 35 φορές στο παλάτι του στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Ο γιατρός αυτός είναι ο ενδοκρινολόγος του Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ. Ο Ντμίτρι Πέσκοφ βέβαια, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου διέψευσε όσο πιο γρήγορα γινόταν το συγκεκριμένο δημοσίευμα σύμφωνα με την «Pravda».

Το «Proekt» βέβαια ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν ακύρωσε επίσημα ταξίδια και εκδηλώσεις για λόγους που πιθανός έχουν να κάνουν με την υγεία του.

Το Νοέμβριο του 2016, ο Ρώσος Πρόεδρος αποσύρθηκε για μία εβδομάδα στο Σότσι αποφεύγοντας τις δημόσιες εξόδους. Αλλά και στη διάρκεια της πανδημίας, άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και απομονώθηκε αρκετές φορές, όπως σχολιάζει το άρθρο.

Ταυτόχρονα, πριν από λίγο καιρό οι μυστικέ υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας άφηναν να εννοηθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι πολύ πιθανό να ακολουθεί κάποια αγωγή λόγω ύπαρξης όγκου, μιλώντας για το πρόσωπό του το οποίο ήταν κάπως ωχρό. Αυτό ενδέχεται να συμβαίνει λόγω του ότι λαμβάνει κάποια στεροειδή φάρμακα.

Ανώνυμη πηγή μάλιστα είχε αναφέρει πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και μια «αλλαγή στον τρόπο που ο Πούτιν λάμβανε τις αποφάσεις του την τελευταία πενταετία».

Δείτε επίσης: «Η πρωτοβουλία για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη πρέπει να υλοποιηθεί!» τονίζει ο Ζελένσκι

Loading