Ρωσία: Η στάση του Κιέβου δεν βοηθά τις προσπάθειες να σταματήσει ο πόλεμος

Η Ρωσία χαιρετίζει την προθυμία του Βατικανού να μεσολαβήσει έτσι ώ στε να τελειώσει ο πόλεμος.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρει συχνά την Ουκρανία στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Με θετικό μάτι είδε το Κρεμλίνο την πρόταση του Βατικανού να να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να λυθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ωστόσο τονίζει ότι η στάση της Ουκρανίας δημιουργεί εμπόδια.

«Φυσικά, χαιρετίζουμε μια τέτοια πολιτική βούληση, αλλά δεδομένης της de facto και της de jure κατάστασης που έχουμε τώρα στην ουκρανική πλευρά, αυτές οι πλατφόρμες δεν μπορεί να έχουν ζήτηση» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πάπας Φραγκίσκος πριν από δέκα μέρες έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα La Stampa και ξεκαθάρισε ότι το Βατικανό θέλει να βοηθήσει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο πόλεμος.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες, πολλές χώρες – ανάμεσά τους η Τουρκία, το Ισραήλ και η Κίνα – εμφανίζονται ως δυνητικοί μεσολαβητές στον πόλεμο.

Η Ρωσία αναφέρει ότι η Ουκρανία με τη στάση της δεν της δίνει κανένα περιθώριο για να αρχίσουν οι συνομιλίες, αφού οι Ουκρανοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θέλουν να συμμετέχει σε αυτές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε επίσης: Ουκρανία – Επικεφαλής Energoatom: Ενδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να φύγουν από το εργο

Loading