Ρωσία: Είναι αμφίβολη η κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Interfax την αμφιβολία του για το αν θα επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ο υπουργός «Τι σημαίνει κανονική ζωή; Σημαίνει επισκέψεις συναυλιών, αεροπορικές μετακινήσεις, πλήρης εργασία, πλήρεις διακοπές. Κατά την άποψη μου είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει αυτό πριν τον Φεβρουάριο. Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

Ωστόσο, φάνηκε σκεπτικός ως προς το νέο κύμα έξαρσης κορονοϊού «είναι ελάχιστα πιθανό, ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα τέτοιας κλίμακας όπως ήταν το πρώτο» καθώς όπως είπε «αποκτήσαμε ορισμένη ανοσία, δημιουργήσαμε σύστημα θεραπείας, και μέτρων προφύλαξης» και εφόσον εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

Επιβεβαίωσε όμως ότι υπήρξαν 40 θάνατοι γιατρών από τον κορονοϊό στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι γενικά αν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα τα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία να ήταν ενδεχομένως εκατομμύρια.

Ανέφερε τέλος, ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 3.500 άτομα σε ΜΕΘ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό.

Δείτε ακόμη:

Ρωσία: 6.718 κρούσματα και 176 θάνατοι σε ένα 24ωρο