Ρωσία: Πανικός στα σύνορα μετά την κήρυξη επιστράτευσης – Ρώσοι φεύγουν από τη χώρα

Μετά την κήρυξη της επιστράτευσης πλήθος Ρώσων επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα

Χθες το βράδυ το ουκρανικό δίκτυο NEXTA ανήρτησε φωτογραφία που φέρεται να δείχνει νεαρούς, ως επί το πλείστον Ρώσους, να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Γεωργία. Μποτιλιαρισμένοι με αυτοκίνητα και οι δρόμοι.

Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων, προκάλεσε φόβο ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Το αδιαχώρητο και στους δρόμους που οδηγούν στη Φινλανδία.

Την ίδια ώρα τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή, έχουν γίνει ανάρπαστα στη χώρα με την τιμή τους να εκτοξεύεται.

Ο φθηνότερος προορισμός αυτή τη στιγμή είναι το Ντουμπάι με την τιμή να κυμαίνεται στα στα 5 χιλιάδες ευρώ ανά εισιτήριο, ποσό που είναι περίπου πέντε φορές ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Ρωσία, ς, σύμφωνα με το Google Data και το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBK.

Επίσης τα πιο δημοφιλή λήμματα αυτή τη στιγμή στη μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον είναι «πώς να φύγεις από τη Ρωσία» και «πώς να σπάσεις το χέρι σου».

Παράληλλα, τουλάχιστον 1.026 άτομα συνελήφθησαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Aυξήθηκαν κατά 58% oι θάνατοι αστέγων σε κέντρα υποδοχής