Ρωσία: Πυρκαγία σε νοσοκομείο – Νεκροί και τραυματίες

Μετά απο πυρκαγία σε νοσοκομείο τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 10 υπέστησαν εγκαύματα – Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid-19 – Ένας αξιωματούχος απέδωσε τα αίτια σε ελαττωματικό αναπνευστήρα.

Έχουν σημειωθεί αρκετές πυρκαγιές σε μονάδες εντατικής θεραπείας από την αρχή της πανδημία, στην Ρωσία, τις οποίες οι γιατροί έχουν αποδώσει σε ελαττωματικούς αναπνευστήρες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο της πόλης Ριαζάν που βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα από την Μόσχα σε θάλαμο που νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 03.36 το πρωί (τοπική ώρα) και κατασβέσθηκε πλήρως στις 04.19.

Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στον θάλαμο βρισκόντουσαν 10 γιατροί και 36 ασθενείς.

Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 60 άτομα και 19 πυροσβεστικά όπως και 45 άτομα και 14 οχήματα από το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο αναπνευστήρας που ανεφλέγη είναι μάρκας Prunus Boaray 5000D, κινεζικής παραγωγής.

Δηλώσεις έκανε στην κρατική τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής, Νικολάι Λιουμπίμοφ, υποστηρίζοντας ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε στον θάλαμο από αναπνευστήρα που υπερθερμάνθηκε, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Νοσοκόμες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα δυο από αυτές να υποστούν εγκαύματα.

Η μία εξ αυτών έχει υποστεί εγκαύματα στο 75% του σώματός της και θα μεταφερθεί στο κέντρο εγκαυμάτων Βισνέφσκι, στην Μόσχα.

Η Ανακριτική Επιτροπή η οποία ασχολείται με σοβαρά εγκλήματα (και η οποία είναι το αντίστοιχο του αμερικανικού FBI) άσκησε ποινική δίωξη με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς, αναφέροντας ότι η έρευνα προσανατολίζεται σε πιθανές διαφορετικές αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δρυμώνα Ελυμνίων

YouTube
YouTube