Σοκαριστικές εικόνες από βασανιστήρια μέσα σε φυλακές έφερε στο φως της δημοσιότητας 31χρονος, ο οποίος μπήκε στην λίστα με τους καταζητούμενους.
Συγκεκριμένα η Ρωσία κήρυξε καταζητούμενο τον 31χρονο Σεργκέι Σαβέλιεφ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή σε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βίντεο με βασανιστήρια σε ρωσικές φυλακές.
Στο βίντεο καταγράφονται σεξουαλικές επιθέσεις, βασανιστήρια, βιασμοί και συστηματική κακοποίηση κρατουμένων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Gulagu.net, στο βίντεο που της έδωσε ο Σαβέλιεφ καταγράφουν στιγμιότυπα τόσο βασανιστηρίων όσο και σεξουαλικών επιθέσεων σε μια φυλακή στην περιοχή Σαράτοφ.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο Σαβέλιεφ επιδιώκει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στη Γαλλία και ότι θα στείλει το υλικό στην Interpol.
Δείτε επίσης: Βουλγαρία: Κατακλύζεται από το τέταρτο κύμα – Στέλνει ασθενείς στο εξωτερικό
- Bitcoin και εφορία: η γκρίζα ζώνη στη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων
- Ρόδος: Παραλία Άντονι Κουίν σφραγίστηκε μετά από καλοκαίρι με ξαπλώστρες και μόλις 438 ευρώ
- Μεσίστιες σημαίες για μία εβδομάδα μετά τον θάνατο της Ντόλι Πάρτον ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Σοκ στο Μπακού: η Σάμπαχ γύρισε το ματς και πήρε πρόκριση στη League Phase
- Μπαλέμπα στη Γιουνάιτεντ: ανακοίνωση, συμβόλαιο έως το 2031 και το ποσό της μεταγραφής
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
