Ρωσία: Συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις δυνάμεις τους στη Λευκορωσία

Το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης ανέφερε ότι οι Ρώσοι εισβολείς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα στρατεύματά τους στη Λευκορωσία

Πηγή: Το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης (NRC), επικαλούμενο το κίνημα αντίστασης της Λευκορωσίας

Απόσπασμα από το NRC: “Είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει περίπου 63 σκηνές στην περιοχή του χωριού Babunichi (Περιφέρεια Gomel). Συνολικά, έως και 12.000 στρατευμένοι Ρώσοι έχουν ήδη αναπτυχθεί στο έδαφος της χώρας.”

Λεπτομέρειες: Όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης, η είσοδος στη Λευκορωσία αποτελεί προνόμιο για τους Ρώσους εισβολείς, καθώς οι συνθήκες στα πεδία εκπαίδευσης είναι πολύ καλύτερες από ό,τι στη Ρωσία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του ρωσικού στρατεύματος.

Το NRC επισημαίνει ότι οι Ρώσοι έχουν πράγματι αναλάβει τον έλεγχο της λεγόμενης συνδυασμένης δύναμης ΡωσίαςΛευκορωσίας, και αυτό είναι άλλο ένα σημάδι απώλειας της κυριαρχίας της Λευκορωσίας.

Νωρίτερα, το NRC ανέφερε ότι οι Ρώσοι είχαν στείλει στρατεύματα μηχανικών στη χώρα για να χτίσουν στρατώνες.

Ιστορικό:

Νωρίτερα, το νορβηγικό δίκτυο Faktisk δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες από το αεροδρόμιο Machulishchy στη Λευκορωσία που έγιναν από την εταιρεία Planet Labs στις 18 Οκτωβρίου και 31 Οκτωβρίου στις 10:41 (ώρα Κιέβου). Οι εικόνες δείχνουν ότι το αεροδρόμιο εξακολουθεί να φιλοξενεί τρία αεροσκάφη αναχαίτισης MiG-31K που είναι ικανά να μεταφέρουν υπερηχητικούς πυραύλους X-47M2 Kinzhal. Αυτά τα βλήματα είναι σχεδόν αδύνατο να καταρριφθούν λόγω της ταχύτητάς τους.

Αργότερα, το Radio Liberty, με αναφορά σε εικόνες που παρείχαν τα Planet Labs, ανέφερε ότι σκηνές με Ρώσους στρατιώτες μέσα εμφανίστηκαν σε πεδία εκπαίδευσης της Λευκορωσίας, εκτός από Mig-31K και εμπορευματοκιβώτια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν πυραύλους Kinzhal.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκτιμά ότι 10.000-15.000 Λευκορώσοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας για ρωσικά χρήματα.

Δείτε επίσης: Χιονίζει στο Κίεβο και εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Loading