Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι η Μόσχα θα απαντήσει εάν η Ουκρανία παρασυρθεί σε οποιαδήποτε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «υπογραμμίστηκε ότι η άγνοια των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας, η εμπλοκή της Ουκρανίας σε γεωπολιτικά παιγνίδια των ΗΠΑ με φόντο την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε άμεση εγγύτητα από τα σύνορά μας, θα έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε απαντητικά μέτρα για να επαναφέρουμε την στρατιωτική και στρατηγική ισορροπία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.ru.
Ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε συνομιλίες στη Στοκχόλμη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Δένδιας: «Η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του ΟΑΣΕ»
- Ναυάγιο ανοιχτά του Παναμά: 21 μετανάστες στη θάλασσα, θύμα ένα 8χρονο κορίτσι
- Έλον Μασκ προς τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: Δώστε αναφορά ή αλλιώς θεωρείται παραίτηση
- Startups: Το τέλος της εποχής των μονόκερων – Πώς κατέρρευσε η φούσκα των 1 τρισ. δολαρίων στη Silicon Valley
- Λευκός Οίκος: Ενδεχόμενος τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας
- DOGE: Οι αμφιβολίες για τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές