Ρώσος βουλευτής: «Αυτή είναι η πρώτη πόλη που θα πλήξουμε εάν ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος» 

Ρώσος βουλευτής και στενός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για πυραυλικό χτύπημα εναντίον ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, και ονόμασε την πόλη που πιστεύει ότι θα είναι ο πρώτος στόχος της Μόσχας σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Ρώσος βουλευτής, Αντρέι Γκουρουλιόφ, έθεσε την προοπτική εισβολής στη Βαλτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαναφοράς της λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους στην προηγούμενη ταυτότητά της ως Βίλνο και της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν στην τσαρική της ταυτότητα ως Ρεβάλ.

Τόσο η Εσθονία όσο και η Λιθουανία είναι χώρες του ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε εισβολή από τη Ρωσία θα ενεργοποιούσε το Αρθρο 5, προκαλώντας πιθανώς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίο ο Γκουρουλιόφ είπε ότι η Δύση δεν θα είχε «το στομάχι».

Η πόλη που θα χτυπηθεί πρώτη

«Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, θα τους βλέπαμε όλους ως ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα «περιορίσει ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας» και ότι «σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο».

«Το πρώτο που θα χτυπηθεί θα είναι το Λονδίνο. Χωρίς αμφιβολία η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες», τόνισε, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα στοχεύσει σε κρίσιμα σημαντικά σημεία που θα διέκοπταν την παροχή ρεύματος στην Ευρώπη.

Οι Η.Π.Α. τότε θα πρέπει να πουν στη Δυτική Ευρώπη να συνεχίσει να μάχεται «στο κρύο χωρίς φαγητό και ηλεκτρισμό», πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες στα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν διατυπώσει επανειλημμένες απειλές για πυραυλικά πλήγματα εναντίον πρωτευουσών ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμό της με τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε επίσης: «Αυτή είναι η πρώτη πόλη που θα πλήξουμε έαν ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»