Ρουάντα: Έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Το 40% του πληθυσμού της Ρουάντας έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, ενώ έχει αρχίσει η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων.

Οι αρχές της Ρουάντας επιβεβαίωσαν έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πιέζοντας τους πολίτες της μικρής χώρας της ανατολικής Αφρικής να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε εξάλλου χθες Τρίτη ότι όλοι οι επιβάτες πτήσεων που φθάνουν στη χώρα θα πρέπει να «τίθενται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για τρεις ημέρες με δικά τους έξοδα», να ανασταλεί η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων και να μη γίνονται συναυλίες για ένα διάστημα.

Το 40% του πληθυσμού της Ρουάντας έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, ενώ έχει αρχίσει η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων. Χθες οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν συνολικά 50 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον δείκτη θετικότητας των τεστ να βρίσκεται στο 0,5%.

Μετά τον εντοπισμό της Όμικρον, οι αρχές στο Κιγκάλι αποφάσισαν να αναστείλουν μέχρι νεοτέρας όλες τις επιβατικές πτήσεις από και προς τα κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του στα άτομα με οπτική αναπηρία