Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «το καθεστώς», όπως το χαρακτήρισε, του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να υποθάλψουν εντάσεις με τη Μόσχα.
Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα πρέπει ενδεχομένως να εξετάσει τη λήψη προληπτικών μέτρων για να προστατεύσει τους διπλωμάτες της στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποσύρουν προσωρινά τις οικογένειες των διπλωματών τους, που βρίσκονται στην Ουκρανία, εξαιτίας της ενίσχυσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της.
Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι αργότερα σήμερα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Επίσης ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συνομιλήσει σήμερα με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θέλει να προτείνει στον ρώσο πρόεδρο μια «οδό αποκλιμάκωσης».
Δείτε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Σολτς με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και την Ουκρανία
- Γερουσία ΗΠΑ: Διακομματική πρωτοβουλία για κυρώσεις 500% κατά της Ρωσίας
- Νέα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν
- Γερμανία: Η διάλυση της νεολαίας του ακροδεξιού AfD και οι επιπτώσεις της
- Αϊτή: 529 κρατούμενοι δραπετεύουν έπειτα από επιθέσεις συμμοριών σε φυλακή
- Υεμένη: Χούθι αναφέρουν τρεις νεκρούς από νέους αμερικανικούς βομβαρδισμούς