Σχοινάς: «Η ΕΕ απαντάει εγκαινιάζοντας την Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης»

Με σαφή στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την ταχεία αντιμετώπιση των μελλοντικών καταστάων έκτακτης ανάγκης εγκαινιάστηκε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης.

Η HERA θα προβλέπει απειλές και πιθανές κρίσεις υγείας μέσω συλλογής πληροφοριών και δημιουργίας των απαραίτητων ικανοτήτων αντίδρασης.

«Η HERA είναι η απάντηση της ΕΕ τόσο για την πρόβλεψη όσο και για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «η HERA είναι ένα ακόμη δομικό στοιχείο μιας ισχυρότερης Ένωσης Υγείας και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ετοιμότητά μας σε κρίσεις. Με την HERA θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε τον ιατρικό εξοπλισμό που χρειαζόμαστε για την προστασία των πολιτών μας από μελλοντικές απειλές για την υγεία».

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι «η HERA έχει σαφή αποστολή: τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας, της πρόσβασης και της διανομής ιατρικών αντιμέτρων στην Ένωση».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «θα έχει την επιρροή και τον προϋπολογισμό για να συνεργαστεί με τη βιομηχανία, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες, τους ερευνητές και τους παγκόσμιους εταίρους μας για να βεβαιωθεί ότι ο κρίσιμος εξοπλισμός, τα φάρμακα και τα εμβόλια είναι άμεσα διαθέσιμα όταν και όπου είναι απαραίτητο. Τώρα γνωρίζουμε: για να καταπολεμήσουμε την πανδημία COVID-19 και μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υγείας, η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός ».

Δείτε επίσης: Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε πρόσφυγες στην Ιταλία

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr