Σχοινάς: «Οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ»

Ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων αποτελεί η διατλαντική συνεργασία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «οι υβριδικές απειλές γίνονται οι μεγαλύτερες προκλήσεις των συστημάτων της ΕΕ και των ΗΠΑ και των δημοκρατιών τους. Χτυπούν στην καρδιά των αξιών μας και σε αυτό που βλέπουμε ως τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, επιδιώκουν να αποδυναμώσουν το υλικό των κοινωνιών μας»

Ο κ.Σχοινάς τόνισε επίσης ότι η ΕΕ εργάζεται για αν δημιουργήσει ένα «νέου οικοσυστήματος ασφάλειας, την Ένωση Ασφάλειας της ΕΕ» και προσέθεσε ότι «στην ΕΕ τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούνιο του 2021, νέος κανονισμός που αφορά το περιεχόμενο στο διαδίκτυο που σχετίζεται με την τρομοκρατία.»

«Πρέπει να πολεμήσουμε τέτοιες απειλές στην πηγή τους και η συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι το κλειδί» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, συμπληρώνοντας ότι «για να αντιληφθεί κάποιος πόσο σημαντικό είναι το βήμα αυτό, χρειάζεται να κάνει προβολή στις πιθανές επιπτώσεις της κατάληψης των Ταλιμπάν για τον παγκόσμιο τζιχαντισμό».

Δείτε επίσης: Σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ: «Να μην πάει χαμένο το αίμα του συνάδελφου μας»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr