Σχοινάς: «Στην ΕΕ στηρίζουμε διαχρονικά και έμπρακτα την ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας»

Στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας 2021,του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα “Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις” μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Στην Ευρώπη έχουμε τους πόρους, την πολιτική βούληση και τα εργαλεία να στηρίξουμε τις ερευνητικές και επιχειρηματικές προσπάθειες, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και απειλές που μας περιστοιχίζουν», ανέφερε αρχικά ο Σχοινάς.

«Έχω δει από πολύ κοντά τη σημασία της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, αρχής γενομένης από το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στην ανθρωπότητα. Συντονίσαμε την αγορά σχεδόν 5 δισ. δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 σε λιγότερο από 18 μήνες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις περισσότερες εξαγωγές σε τρίτες χώρες», και πρόσθεσε ότι:

«Η πρωτοφανής επιτυχία πρέπει να γίνει ένα γενικότερο εφαλτήριο για την καινοτομία στον τομέα της υγείας στην Ευρώπη».

Μιλώντας για την Ελλάδα και τις επιδόσεις της στον τομέα της καινοτομίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.

«Βρίσκουμε πολλές καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διψάνε για συνεργασίες με άλλους για να μπορέσουν να εξελίξουν τα προϊόντα τους.

Υπάρχουν σήμερα, στην Ευρώπη, τεράστιες δυνατότητες νέων συνεργασιών μεταξύ επιστημόνων, εταιρειών και επιχειρηματιών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Στην ΕΕ στηρίζουμε διαχρονικά και έμπρακτα την ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας».

Δείτε επίσης: Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι (vids)