Σύμφωνα με αξιωματούχο ο κύριος όγκος των διπλωματών έχει φύγει από την Αφγανική πρωτεύουσα.
Η Ουάσινγκτον αναμένεται να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες της από την Καμπούλ πριν από την αποχώρηση των τελευταίων στρατιωτών την αυριανή καταληκτική ημερομηνία.
Η τελική αποχώρηση των ΗΠΑ από το αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε εξέλιξη και «το βασικό διπλωματικό προσωπικό» έχει αναχωρήσει, δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος έφυγε νωρίτερα σήμερα από την Καμπούλ.
Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ο κύριος όγκος των διπλωματών έχει φύγει. Οι αξιωματούχοι δεν είπαν αν σε αυτούς περιλαμβάνεται ο πρεσβευτής Ρος Γουίλσον, ο οποίος αναμένεται να είναι από τους τελευταίους που θα φύγουν από την Καμπούλ.
Ο Λευκός Οίκος νωρίτερα ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ μετέφεραν με αερογέφυρα περίπου 1.200 ανθρώπους από την Καμπούλ χθες, Κυριακή.
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα ξηλώσε οροφή νοσοκομείου – Δείτε video
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γάζα: 15 ΥΠΕΞ ζητούν αναγνώριση της Παλαιστίνης, απαιτούν εκεχειρία και καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς
- Λειψανδρία: Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για στρατολόγηση άνω των 60 ετών
- Αναθεώρηση από το ΔΝΤ: Αυξάνει τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη
- Η Ινδία ξεπερνά την Κίνα στις εξαγωγές smartphone προς τις ΗΠΑ: Οι αιτίες της μετατόπισης
- Σημαντική προοπτική για την επέκταση συνεργασίας ΠΑΟΚ και Κωνσταντέλια
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr